The Negotiator (1998)

Ik heb afgelopen dinsdagavond de film The Negotiator (1998) op tv gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Samuel L. Jackson als Lt. Danny Roman, Regina Taylor als Karen Roman, Kevin Spacey als Lt. Chris Sabian, David Morse als Cmdr. Adam Beck, Ron Rifkin als Cmdr. Grand Frost, John Spencer als Chief Al Travis, J.T. Walsh als Insp. Terence Niebaum, Paul Giamatti als Rudy Timmons, Tim Kelleher als Argento, Nestor Serrano als Hellman en Siobhan Fallon als Maggie.

Danny Roman is een gewaardeerd politieagent bij de Chicago Internal Affairs Bureau en een expert in het onderhandelen met gijzelnemers. Maar dan wordt hij vals beschuldigd van moord en andere misdaden. Zijn leven is plots compleet verwoest, want hij kan niet bewijzen dat hij onschuldig is. Hij besluit de rollen om te draaien en gijzelt zijn chef en collega’s. Hij geeft aan alleen te onderhandelen met Chris Sabian die op tijd aankomt, maar de scherpschutters staan al klaar.
[FilmTotaal.nl]

The Negotiator (1998)

Ik hou wel van dit soort actie films waarin de hoofdpersoon in korte tijd gedegradeerd wordt van goede vent tot dader en dan moet vechten en heel erg zijn best moet doen om zijn onschuld te bewijzen. Ook leuk hoe het idee van vertrouw zelfs je vrienden niet, wordt uitgewerkt in de vorm van het erbij laten halen van een vreemde onderhandelaar.

Het verhaal zit ijzersterk in elkaar en wordt heel erg goed gebracht door de sterrencast. De muziek is werkelijk fantastisch en de gekozen locaties zijn zeer goed gekozen. Ook het feit dat de film zich ‘s-avonds en ‘s-nachts afspeelt is heel erg goed gevonden.

Ik was altijd al fan van Samuel L. Jackson, maar zeker in deze film is hij zeer goed bezig. David Morse speelt regelmatig verkeerde politie agenten en ook in deze film lijkt hij een erg foute agent te spelen, maar op het einde van de film laat hij duidelijk zien dat hij ook een goede politie agent kan spelen.