Stieg Larsson – Mannen die vrouwen haten

Ik heb afgelopen zondag het boek "Mannen die vrouwen haten" (het eerste deel van de Millenium triologie), geschreven door Stieg Larsson, uitgelezen.

De beschrijving zoals op het boek:

Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, uitgever van het tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages, én een uitermate goede hacker. Samen vormen ze een ongewoon, maar sterk team.

Mikael wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikael zich hier nog eens op stort.

Stieg Larsson - Mannen die vrouwen haten

Danielle heeft dit boek gekregen voor haar verjaardag. De gulle gever was bang dat het boek net zo grof zou zijn als de film, maar dat viel allemaal wel mee.

Het boek is zeer spannend en begint zeer rustig, maar naarmate je verder leest, wordt je steeds meer betrokken bij de perikelen rondom de Vanger familie en kan je het boek niet meer wegleggen. Ik heb afgelopen zondag dan ook de resterende 250 bladzijden uitgelezen. Het verhaal is zeer sterk en zeer goed opgezet. Je komt steeds meer te weten over de Vanger familie en je leeft ook heel erg mee met de hoofdpersoon Mikael Blomkvist.

Ik vind dit dan ook een zeer goed boek en kan niet wachten totdat wij de andere delen ook in huis hebben.

4 Reacties

  1. Ik ben nog maar net in dit boek begonnen, dus ik moet er nog wat inkomen. Maar ik ben zeker benieuwd naar de rest van het verhaal, zeker na deze positieve commentaar. Als ik het uitgelezen heb, kan je er op mijn blog ook een recensie van vinden.

  2. […] ik de boeken (delen 1, 2 en 3) gelezen had, wilde ik toch wel heel graag ook de films zien. Zo gezegd, zo gedaan … […]

  3. […] met vuur speeldeMillenium: De Vrouw Die Met Vuur Speelde (2009) « Marco’s Weblog op Stieg Larsson – Mannen die vrouwen hatenmarcosweblog op Pulp […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: