Gregor Vincent – Bonus Time

Ik heb het afgelopend weekend het boek Bonus Time, geschreven door Gregor Vincent, uitgelezen.

De beschrijving zoals op het boek:

In 1943 vlucht een groep nazi’s naar Zuid-Amerika met een grote hoeveelheid goud en gestolen kunstschatten. Via geheime offshore-rekeningen bouwen zij na de oorlog een legitiem zakenimperium op. De winst wordt met behulp van een netwerk van vertrouwelingen in de Duitse economie geïnvesteerd. Politici worden onder druk gezet, ambtenaren omgekocht, en langzaam maar zeker komen verscheidene West- en Oostduitse bedrijven in de macht van het nazi-netwerk. Een daarvan is Astorian, de autofabriek uit München.

Marco Sandano is een jonge, succesvolle bankier bij een Zwitserse investeringsbank. Wanneer hij zonder autorisatie aandelen koopt in Astorian en het aandeel vervolgens hard onderuit gaat, verandert Sandano’s leven in een hel. Als rogue trader slaat hij op de vlucht, zijn werkgever op de rand van een bankroet achterlatend. Maar hoe heeft dit kunnen gebeuren? Astorian was een zekere investering. Samen met de mooie Alexandra Seiler reist Sandano af naar Zuid-Amerika, op zoek naar de waarheid…

Gregor Vincent - Bonus Time

Ik had nog een tweetal boekenbonnen liggen die ik op mijn verjaardag gekregen had en ik heb deze ingewisseld voor “De vergeten tombe” en dit “Bonus Time”.

“Bonus Time” is een boek waarin uiteindelijk zelfs vier verhaallijnen samenkomen om uit te monden in een zeer spannende thriller. Zeker ook de achtergrond van bankiers, beleggers etc. is zeer goed gekozen door Gregor Vincent.

Het hele verhaal draait eigenlijk om een groep nazi’s die op het einde van de tweede wereldoorlog vluchten naar Zuid-Amerika met medeneming van heel veel geld en heel veel schilderijen. Je leest hoe die groep zich ingraaft in die cultuur en hoe ze met het geld een bedrijf opzetten dat uiteindelijk in 2001 een zeer groot, goed lopend en zeer hoog gewaardeerd, bedrijf wordt. Op dat moment komt ook de echte hoofdpersoon Marco Sandano in beeld. Zijn carriere wordt om zeep geholpen en hij gaat op onderzoek om te achterhalen wie de verantwoordelijke is.

Ik mag dit soort boeken wel. Meerdere verhaallijnen, historische figuren, veel spanning en sensatie.