The Adjustment Bureau (2011)

Samen met Danielle heb ik afgelopen zondagavond de film The Adjustment Bureau (2011) vanaf DVD gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Matt Damon als David Norris, Emily Blunt als Elise Sellas, Michael Kelly als Charlie Traynor, Anthony Mackie als Harry Mitchell, John Slattery als Richardson, Donnie Keshawarz als Donaldson en Terence Stamp als Thompson.

In The Adjustment Bureau speelt Matt Damon de rol van David Norris, een charismatische praatjesmaker en politicus. Hij lijkt de geschikte man om ooit een grootse, politieke carrière uit te bouwen. Op een dag ontmoet hij de mysterieuze en beeldschone balletdanseres Elise Sellas (Emily Blunt), maar door enkele bizarre omstandigheden geraakt hun relatie nooit van de grond. Hij vermoedt dat er iets of iemand probeert om hen uit elkaar te houden.
FilmTotaal.nl

The Adjustment Bureau (2011)

Het verhaal voor de The Adjustment Bureau (2011) is zeer goed geschreven waardoor het een hele goede combinatie wordt van Thriller, Science Fiction en Romantiek.

Qua Thriller is de film goed opgebouwd omdat je als kijker constant meegesleurd wordt door de hoofdrolspeler David Norris (Matt Damon) die zeer vreemde en niet makkelijk te verklaren zaken meemaakt. Qua Science Fiction zit het in deze film wel goed door het idee dat het Adjustment Bureau waakt over de uitvoering van het plan en mocht het noodzakelijk zijn correcties in het leven aan te brengen zodat het allemaal volgens het plan verloopt, hierbij gebruik kunnen maken van allerlei deuren die zij zelf in de wereld geplaatst hebben en waarmee het voor hun mogelijk is om heel snel van de ene naar de andere plek te komen. Qua Romantiek zit het ook wel goed in deze film omdat David Norris (Matt Damon) tot over zijn oren verliefd wordt op Elise Sellas (Emily Blunt) en er werkelijk alles voor over heeft om bij haar te zijn.

Ik vind dit echt een hele goede film en kan deze aanraden aan liefhebbers van Thriller, Science Fiction en Romantiek.