Hot Fuzz (2007)

Afgelopen vrijdagavond heb ik de film Hot Fuzz (2007) op tv gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Simon Pegg als Nicholas Angel, Nick Frost als PC Danny Butterman, Jim Broadbent als Inspector Frank Butterman, Paddy Considine als DS Andy Wainwright, Rafe Spall als DC Andy Cartwright, Kevin Eldon als Sergeant Tony Fisher, Karl Johnson als PC Bob Walker, Olivia Colman als PC Doris Thatcher, Bill Bailey als Sergeant Turner, Timothy Dalton als Simon Skinner, Paul Freeman als Rev. Philip Shooter, Stuart Wilson als Dr. Robin Hatcher, Eric Mason als Bernard Cooper, Billie Whitelaw als Joyce Cooper, Peter Wight als Roy Porter en Julia Deakin als Mary Porter.

Nicholas Angel (Simon Pegg) is een topper binnen de Londense politie. Zijn arrestatiecijfers liggen 400% hoger dan die van zijn collega’s. Hij is zo goed, dat hij de rest voor schut zet. Daarom sturen zijn bazen hem ergens naar toe …
FilmTotaal.nl

Hot Fuzz (2007)

De film begint zeer rustig als Nicholas Angel (Simon Pegg), tegen zijn zin in, overgeplaatst wordt naar een klein dorp om daar de plaatselijke politie te versterken. Vanaf het begin dat hij daar actief is, lijkt het dat hij met zijn stadse instelling ver boven de plaatselijke politie staat. Op een gegeven moment zijn er wel veel onverklaarbare ongelukken en gaat Nicholas Angel (Simon Pegg) op onderzoek uit.

Vanaf dat moment gaat de film sneller en worden de verschillende scene’s sneller afgewisseld en ook met een bijna beter dan Hollywood manier. De muziek gaat vanaf dat moment qua tempo ook omhoog en al snel denk je als toeschouwer dat je naar een echte Hollywood film aan het kijken bent, terwijl het toch echt een Engelse film is.

Het einde is een beetje over de top, maar met als leuk detail dat iedereen waar je als toeschouwer het vermoeden van hebt dat ze morsdood zijn, niet dood blijken te zijn.

De is duidelijk een film gebaseerd op de grote Hollywood actiefilms, maar door het goed gebruik van de komedie is dit echt een hele goede film geworden.