Tijl Beckand – The Gentleman Entertainer

Afgelopen dinsdagavond ben ik met Danielle naar de voorstelling "The Gentleman Enterainer" geweest. Deze voorstelling werd door Tijl Beckand gespeeld in het Stadstheater te Zoetermeer.

Tijl Beckand speelt dit seizoen zijn eerste solotheatervoorstelling: "The Gentleman Entertainer". Na zo’n 350 theateroptredens met zijn collega’s van De Lama’s maakt Tijl Beckand nu een onemanshow waarin hij zijn publiek meeneemt op een trip die geen avond hetzelfde is en voor iedereen onvoorspelbaar. Het verhaal is duidelijk én indringend, maar toch simpel.

Tijl Beckand - The Gentleman Entertainer

Wat kan ik zeggen over de voorstelling "The Gentleman Enterainer"? Tijl Beckand is geniaal!

Het begin van de voorstelling lijkt gefreubel van een beginnend artiest, maar als je daar doorheen prikt, zie je meteen dat het ritueel de toeschouwers inderdaad in de juiste mindset zet om te kunnen genieten van de voorstelling. Uiteraard zijn er altijd personen in het publiek die niet zo actief meedoen, maar dat maakt niet uit.

Tijl Beckand vervolgt dan met droge humor, waarmee hij bewijst ook erg komisch te zijn. De talkshow is leuk bedacht. Zeker het feit dat er twee personen uit de zaal gekozen worden die de begeleidende muziek mogen spelen en die vragen moeten beantwoorden, is erg leuk.

Na de pauze wordt de toeschouwers een heel verhaal over klassieke muziek verteld, waarmee Tijl Beckand bewijst heel veel te weten over klassieke muziek. De licht spirituele afsluiting is mij ook goed bevallen. Tel daar nog eens bij op dat het decor zeer gaaf gemaakt was, een hoge witte muur met deuren en luikjes waaruit in de loop van de voorstelling van alles tevoorschijn kwam, dan is dit een voorstelling om niet snel te vergeten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: