John Marsden – Morgen toen de oorlog begon

Ik heb gisteren de serie boeken Morgen toen de oorlog begon, geschreven door John Marsden, uitgelezen.

Alle boeken (Morgen toen de oorlog begon, In het holst van de nacht, Een kille dageraad, De avond valt, Het uur van de wraak, Wachten op het donker en De andere kant van vrijheid) zijn in EPUB-formaat te koop bij Gottmer.

Zeven vrienden gaan een paar dagen kamperen in de wildernis. Als ze nietsvermoedend terugkeren naar huis, blijkt de wereld voorgoed veranderd. Hun land is in oorlog, hun huizen zijn verwoest, hun familie is gevangengenomen. De zeven zijn vastbesloten om uit handen van de bezetter te blijven en hun leven terug te krijgen, en zo verandert hun geheime vallei in een guerrillabasis. Het gevecht om hun toekomst is begonnen. Ze hebben geen wapens. Er komt geen hulp van buitenaf. Ze zijn op zichzelf en op elkaar aangewezen. En iedereen om hen heen probeert hen te vermoorden.

Nadat ik in Februari de film Tomorrow, When The War Began gezien had, ben ik bij het onderzoek voor het blogje dat ik toen geschreven heb er achter gekomen dat de film gebaseerd was op deel 1 van 7 boeken geschreven door John Marsden. Aangezien ik al enige tijd digitaal boeken lees op mijn telefoon, heb ik toen besloten om alle zeven de ebooks aan te schaffen en te gaan lezen.

De boeken zijn eigenlijk geschreven voor tieners, maar, net zoals de Harry Potter boeken geschreven door J.K. Rowling, merk je dat niet meer nadat je eenmaal gestart bent met lezen. Wat kan John Marsden goed schrijven zeg. Hij heeft de kwaliteit om in korte tijd heel veel te vertellen over de verschillende personage’s in de boeken, maar ook over alles wat zij meemaken. Het idee waar de boeken op gebaseerd zijn is zeer goed en heel realistisch uitgewerkt en ik kan deze boeken dan ook aanraden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: