Under the Dome

Ik heb gisteren de eerste twee afleveringen van de serie Under the Dome gezien. Deze serie wordt in Nederland uitgezonden door SBS6. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door Mike Vogel als Dale ‘Barbie’ Barbara, Rachelle Lefevre als Julia Shumway, Natalie Martinez als Sheriff Linda Esquivel, Britt Robertson als Angie McAlister, Alexander Koch als Junior Rennie, Colin Ford als Joe McAlister, Dean Norris als James ‘Big Jim’ Rennie, Mackenzie Lintz als Norrie Calvert-Hill, Nicholas Strong als Phil Bushey, Aisha Hinds als Carolyn Hill, Jolene Purdy als Dodee Weaver, Samantha Mathis als Alice Calvert, John Elvis als Ben Drake, Dale Raoul als Andrea Grinnell en Leon Rippy als Ollie Dinsmore.

In het stadje Chester’s Mill worden de inwoners plotseling afgesloten van de buitenwereld, als een enorme mysterieuze koepel over de stad valt. Al snel blijkt dat de koepel ondoordringbaar is en niemand de koepel in of uit kan. Chester’s Mill is door de mysterieuze ‘dome’ afgesloten van weersinvloeden. De rivier droogt op, de lucht wordt slechter en door het broeikaseffect wordt het heel heet. Als de eerste brand in het stadje uitbreekt, blijkt dat roet en vuil zich hechten aan de koepel, waardoor deze geleidelijk smeriger wordt en de lucht verduistert. Wie de koepel aanraakt krijgt een elektrische prikkel, en elektrische apparatuur gaat kapot of ontploft in de nabijheid van de koepel. Wanneer de stad langzaam verscheurd door de paniek van de bewoners als zij proberen te ontsnappen aan dit bijzondere verschijnsel, is er een kleine groep die probeert de vrede te bewaren. Zij gaan op zoek naar het geheim en doel van deze ‘Dome’, terwijl ze ondertussen meer van elkaar te weten komen dan gewenst is …

Under the Dome

Omdat deze serie gebaseerd is op het boek Under the Dome, geschreven voor Stephen King, moest ik deze eerste twee afleveringen zien. Wat is Stephen King een goede schrijver, wat is Under the Dome een goed boek en wat heeft hij dit goed bewerkt tot een tv serie.

Vantevoren had ik hele hoge verwachtingen en ik moet zeggen dat ik niet teleurgesteld ben. Om te beginnen zijn de special effects echt super gaaf gemaakt en krijg je af en toe ook echt de bibbers. Verder wordt het verhaal verteld op een echte Stephen King manier, namelijk dat je een persoon of groep personen langzamerhand steeds beter leert kennen. Verder wordt ook het verhaal steeds verder ontvouwd en krijg je steeds meer informatie over de ramp die het stadje heeft getroffen.

Ik heb het eerder gezegd, maar nu meen ik het …

Ik ga van deze serie echt alle afleveringen bekijken!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: