Black Swan (2010)

Danielle en ik hebben afgelopen Zaterdag de film Black Swan (2010) gekeken. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Natalie Portman als Nina Sayers / The Swan Queen, Mila Kunis als Lily / The Black Swan, Vincent Cassel als Thomas Leroy / The Gentleman, Barbara Hershey als Erica Sayers / The Queen, Winona Ryder als Beth Macintyre / The Dying Swan, Benjamin Millepied als David / The Prince, Ksenia Solo als Veronica / Little Swan, Kristina Anapau als Galina / Little Swan, Janet Montgomery als Madeline / Little Swan, Sebastian Stan als Andrew / Suitor, Toby Hemingway als Tom / Suitor, Sergio Torrado als Sergio / Rothbart, Mark Margolis als Mr. Fithian / Patron, Tina Sloan als Mrs. Fithian / Patron en Abraham Aronofsky als Mr. Stein / Patron.

Balletdanseres Nina (Natalie Portman) maakt deel uit van een balletgezelschap waarbinnen hevige concurentie heerst. De belangrijkste danseres van dat moment, Beth (Winona Ryder), staat op het punt om te vertrekken en iedereen wil haar plaats innemen, te meer daar zij tot dan toe een hoofdrol vertolkte in het populaire Swan Lake ballet van Tsjaikovski. Volgens artistiek leider Thomas (Vincent Cassel) heeft ze zeker talent, maar mist ze het één en ander op het mentale vlak. Ook moet ze afrekenen met haar speelzieke rivale Lily (Mila Kunis) wil zij een kans maken om de hoofdrol te gaan vertolken.
FilmTotaal.nl

Black Swan (2010)

Wat een goede film is dit zeg! Het verhaal is zeer goed bedacht, maar nog veel beter uitgevoerd en geacteerd. Natalie Portman is zeer goed als de danseres die langzaam zichzelf verliest in de aanloop naar een belangrijke premiere. Mila Kunis is zeer goed als nieuwe danseres die probeert vriendschap te sluiten met Nina.

Uiteraard moet je wel van ballet houden, maar dan is deze film echt een must.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: