De Bonbonfabriek

Afgelopen vrijdag ben ik met Danielle naar de voorstelling De Bonbonfabriek geweest. Deze voostelling wordt geproduceerd door Rick Engelkes Producties (REP) en werd gegeven in het Stadstheater te Zoetermeer. In deze voorstelling worden de hoofdrollen gespeeld door Jon van Eerd als Harrie Vermeulen, Johnny Kraaijkamp jr. als Sjoerd / Sjaan / Loetje / Ivan Alexsej Yevgeniy Zslobodan Putinsky Timmermans, Anouk van Nes als Titia Candarell / Truus / Shirley en Karel Simons als Robbie / Annie.

De fabriek waar Harrie Vermeulen (Jon van Eerd) werkt is er slecht aan toe. Maar er is goed nieuws. Als het Harrie lukt om vóór zes uur die avond 7.000 bonbons te produceren, is een Russische delegatie bereid om de zaak te redden.

Harrie zet alles op alles, en perst er met piepende en krakende tandwielen de ene na de andere bonbon uit. Maar gaat het hem lukken? De machines zijn zwaar verouderd en staan vaker stil dan dat ze draaien.

In een hysterische draaikolk van lekkernijen komen aan de lopende band de meest onmogelijke situaties voorbij die zullen zorgen voor de inmiddels zo bekende bulderlach die we in de zalen van Jon van Eerd kennen. U zult nooit meer zomaar een bonbon kunnen eten.

De Bonbonfabriek

Een voorstelling met Jon van Eerd in de hoofdrol staat garant voor een avond lekker lachen. En ook bij De Bonbonfabriek was dit weer het geval. Het verhaal is erg dunnetjes, maar wordt zeer goed en hilarisch gebracht door de vier acteurs. Wij hebben echt een hele avond lekker gelachen om alle verwikkelingen in de De Bonbonfabriek.

Wellicht dat Jon van Eerd het anders ziet, maar ik denk dat hij een goede opvolger is van John Lanting van het Theater van de Lach. Zeker de voorstelling Boeing Boeing heeft veel weg van de Theater van de Lach producties met vele deuren die ook actief gebruikt worden tijdens de voorstelling, maar ook met De Bonbonfabriek is het duidelijk dat Jon van Eerd echt heel goed is in komische voorstellingen en ik hoop dat hij nog vele voorstellingen mag maken die ik dan weer kan gaan kijken.

Eén reactie

  1. […] wij gezien waar Jon van Eerd een hoofdrol in speelt. Hiervoor hebben wij ook al Boeing Boeing en De Bonbonfabriek gezien welke allebei ook zeer komisch waren. In mijn ogen is Jon van Eerd nu echt een goede […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: