The Hunt for Red October (1990)

Afgelopen zaterdag heb ik de film The Hunt for Red October (1990) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Sean Connery als Marko Ramius, Alec Baldwin als Jack Ryan, Scott Glenn als Bart Mancuso, Sam Neill als Captain Vasili Borodin, James Earl Jones als Adm. James Greer, Joss Ackland als Andrei Lysenko, Richard Jordan als Jeffrey Pelt, Peter Firth als Ivan Putin, Tim Curry als Dr. Yevgeniy Petrov, Courtney B. Vance als Seaman Jones, Stellan Skarsgård als Captain Viktor Tupolev, Jeffrey Jones als Skip Tyler, Timothy Carhart als Bill Steiner, Larry Ferguson als Chief of the Boat en Fred Dalton Thompson als Admiral Painter.

De bevelhebber (Sean Connery) van een nieuwe, geheime Sovjet-onderzeëer negeert zijn orders en zet koers naar de oostkust van Amerika. Een CIA-onderzoeker (Alec Baldwin) probeert uit te vinden of zijn bedoelingen kwaadaardig zijn, terwijl zowel de Sovjets als de Amerikanen wanhopige pogingen doen de deserteur te onderscheppen.
FilmTotaal.nl

The Hunt for Red October (1990)

Ik had deze film wel vaker gezien, maar het blijft toch een geweldig goed gemaakte film. Het verhaal is erg zorgvuldig en met heel veel details uitgewerkt. Als je nog niet wist hoe het is om in een onderzeeboot je werk te moeten doen, dan weet je dat zeker na het kijken van deze film. De vele onderwater scene’s zijn wat mij betreft erg goed gemaakt. Je komt helemaal in de dreigende sfeer van onderzeeërs en dat vind ik knap gedaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: