Michael J. Sullivan – De Elfentoren; Het tweede boek van De Openbaringen van Riyria

Gisteren heb ik het boek De Elfentoren uitgelezen. Dit boek is het tweede boek van De Openbaringen van Riyria en is geschreven door Michael J. Sullivan.

De beschrijving zoals op het boek:

Rolf Molenbeek en Hadriaan Zwartwater worden ingehuurd door een jonge vrouw om haar dorp te vrijwaren van nachtelijke aanvallen. Wat de twee schelmen niet weten, is dat ze zo ongewild betrokken raken bij de snode plannen van de tovenaar Esrahaddon.

Terwijl Rolf zich inspant om de geheimen te ontrafelen van een oude elfentoren, probeert Hadriaan de dorpbewoners zover te krijgen dat ze zich wapenen tegen de onzichtbare vijand. Als vervolgens enkele leden van de Kerk van Nyphron ter plekke arriveren, wordt een reeks gebeurtenissen in gang gezet die gevolgen heeft voor heel het land.

Michael J. Sullivan - De Elfentoren; Het eerste boek van De Openbaringen van Riyria

Ik heb weer een nieuwe favoriete schrijver van fantasy boeken gevonden. Wat kan Michael J. Sullivan goed schrijven zeg …

Zoals ik al schreef over Het Koningscomplot, heeft Michael J. Sullivan een makkelijk en snel te lezen schrijfstijl. Je zou verwachten dat er dan veel details missen, maar dat is dus niet zo … Ook De Elfentoren barst van de details en heb ik toch redelijk snel uitgelezen.

Na ook het stuk over Michael J. Sullivan op WikipediA gelezen te hebben, ben ik blij om te zien dat er nog vier vervolgdelen zijn. Ik hoop alleen dat deze al in een Nederlandse vertaling in de bibliotheek liggen. Anders moet ik de hele serie maar opnieuw lezen in het Engels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: