Sint (2010)

Ik heb vorige week de film Sint (2010) gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Egbert Jan Weeber als Frank, Bert Luppes als Goert Hoekstra, Caro Lenssen als Lisa, Huub Stapel als Niklas, Escha Tanihatu als Sophie, Jim Deddes als Sander, Joey van der Velden als Hanco, Jaap Spijkers als Chef, Ben Ramakers als Van Dijk, Kees Boot als Rechercheur 1, Bob Schwarze als Rechercheur 2, Lien Van de Kelder als Verpleegster, Julian Maas als Timmie, Barbara Sarafian als Moeder Frank en Niels van den Berg als Jonge Goert.

In de film Sint bindt Frank (Egbert Jan Weeber) de strijd aan met de moordlustige Niklas (Huub Stapel), een uit de dood herrezen bisschop, die het begrip kindervriend een geheel nieuwe invulling geeft. Frank wordt daarin bijgestaan door zijn vriendin Lisa (Caro Lenssen) en de politierechercheur Goert (Bert Luppes).
FilmTotaal.nl

Sint (2010)

Met Sint heeft Dick Maas weer een film gemaakt die vergelijkbaar is met De Lift. Soortgelijke duistere scene’s maar wel in een compleet nieuw verhaal.

Het verhaal van Sint is uniek en wordt goed uitgewerkt door Dick Maas. Je maakt eerst kennis met de moordlustige Niklas en zijn helpers en ziet hoe zij lang geleden de steden onveilig maken. Na zijn dood zie je dat Niklas op 5 December terug komt als het volle maan is. De eerste keer worden de vader, de moeder en de zus van Goert vermoord. De tweede keer leeft Niklas zich uit in Amsterdam.

De verschillende actie scene’s zijn goed gemaakt, terwijl sommige scene’s waarbij ledematen worden verwijderd van mensen niet zo heel erg echt gemaakt zijn. Al met al is dit voor liefhebbers van films door Dick Maas wel weer een gave film om te zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: