Nova Zembla 3D (2011)

Afgelopen zaterdagavond hebben Danielle en ik de film Nova Zembla 3D (2011) gezien. Deze film werd vertoond in de Pathe bioscoop in Scheveningen. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Doutzen Kroes als Catharina Plancius, Derek de Lint als Willem Barentsz, Victor Reinier als Jacob van Heemskerck, Robert de Hoog als Gerrit de Veer, Semmy Schilt als Claes, Jan Decleir als Petrus Plancius, Teun Kuilboer als Pieter Vos, Jochum van der Woude als Jan Fransz, Bas Keijzer als Kok, Juda Goslinga als Laurens, Mads Wittermans als Chirurgijn, Arjan Duine als Oene, Herman Egberts als Harmen, Angie Andradóttir als Puffin en Arend Brandligt als Adriaan.

De tweede film van Reinout Oerlemans gaat over Willem Barentsz (Derek de Lint) en Jacob van Heemskerk (Victor Reinier) die in de zestiende eeuw naar de Russische eilandengroep reisden. De film beschrijft de laatste ontdekkingsreis van Willem Barentsz (Derek de Lint) en Jacob van Heemskerck (Victor Reinier) waarbij ze met hun bemanning strandden op het eiland Nova Zembla en hier moesten overwinteren in Het Behouden Huys. Het verhaal wordt beleefd door de ogen van Gerrit de Veer (Robert de Hoog) en is gebaseerd op het dagboek dat hij destijds bijhield.
FilmTotaal.nl

Nova Zembla 3D (2011)

Voordat wij naar de film gingen, had ik in de pers wisselende beschrijvingen van deze film gelezen. Veel mensen vonden de film niet spannend genoeg … Maar ik vond dit wel een goede film. Accoord, de spanning was ver te zoeken, maar de special effects, de locaties en de 3D scene’s waren zeer goed. De erotische scene’s gespeeld door Doutzen Kroes voegden niet echt veel toe aan de film, al kon je wel inzien waar Gerrit de Veer (Robert de Hoog) de reden vandaan haalde om de reis door te maken. Als historisch epos zal de film waarschijnlijk niet al te accuraat zijn, maar de film is ook niet zo neergezet … Als een heldenepos voldoet deze film goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: