Up (2009)

Afgelopen zaterdagavond de animatiefilm Up (2009) op tv gezien. In deze animatiefilm worden de hoofdrollen ingesproken door Edward Asner als de stem van Carl Fredericksen, Christopher Plummer als de stem van Charles Muntz, Jordan Nagai als de stem van Russell, Bob Peterson als de stem van Dug/Alpha, Delroy Lindo als de stem van Beta, Jerome Ranft als de stem van Gamma, John Ratzenberger als de stem van Construction Foreman Tom, David Kaye als de stem van Newsreel Announcer, Elie Docter als de stem van Young Ellie, Jeremy Leary als de stem van Young Carl, Mickie McGowan als de stem van Police Officer Edith, Danny Mann als de stem van Construction Worker Steve, Donald Fullilove als de stem van Nurse George, Jess Harnell als de stem van Nurse AJ en Josh Cooley als de stem van Omega.

In Up zoekt de 78-jarige Carl het avontuur hogerop. Carl Fredricksen heeft er zijn hele leven al van gedroomd om de wereld te ontdekken en grootse avonturen te beleven. Maar op 78-jarige leeftijd lijkt het alsof zijn leven aan hem voorbij is gegaan en zijn de grootse avonturen alleen maar dromen geweest. Maar dat gaat vanaf nu veranderen als Carl besluit om zijn dromen uit te laten komen, samen met de 8-jarige padvinder Russel gaat hij op avontuur. Up voert iedereen mee op een spannende reis van een ongewoon stel dat oog in oog komt te staan met wilde natuur, onverwachte schurken en jungle dieren.
FilmTotaal.nl

Up (2009)

Ik ben altijd al een liefhebber geweest van animatiefilms zoals Wall-E, Cars en Finding Nemo, maar Up is ook heel erg goed gemaakt.

Ik ben vooral onder de indruk van de manier waarop het laten vliegen van het huis met behulp van duizenden ballonnen weergegeven is. Het verhaal zelf is verder erg sterk en erg goed uitgewerkt. En de mooie muziek op de achtergrond doet ook heel veel.

Wat ik persoonlijk ook nog erg goed vond van Up is dat niet de hele film leuk was, maar er zaten ook een aantal droevige momenten in, waardoor de film ook heel goed is voor volwassenen.

Iedereen die, net als ik, animatie erg leuk vindt, maar ook volwassenen die nog steeds een beetje kind zijn, zullen dit een hele leuke film vinden.