Millenium: Gerechtigheid (2009)

Ik heb gisteravond, samen met Danielle, de film Millenium: Gerechtigheid (2009) vanaf DVD gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Michael Nyqvist als Mikael Blomkvist, Noomi Rapace als Lisbeth Salander, Lena Endre als Erika Berger, Annika Hallin als Annika Giannini, Jacob Ericksson als Christer Malm, Sofia Ledarp als Malin Erikson, Anders Ahlbom als Dr. Peter Teleborian, Micke Spreitz als Ronald Niedermann, Georgi Staykov als Alexander Zalachenko, Mirja Turestedt als Monica Figuerola, Niklas Falk als Edklinth, Hans Alfredson als Evert Gullberg, Lennart Hjulström als Fredrik Clinton, Jan Holmquist als Hallberg en Niklas Hjulström als Ekström.

Lisbeth Salander wordt zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht waarna zij wordt beschuldigd van een drievoudige moord. Blomkvist probeert politie en aanklagers te overtuigen van haar onschuld. Hij gaat op onderzoek uit naar het verleden van Lisbeth en ontdekt een samenzwering van het allerhoogste plan. Samen gaan ze op jacht naar gerechtigheid en de waarheid.
FilmTotaal.nl

Millenium: Gerechtigheid (2009)

Wat kan ik nog over Gerechtigheid zeggen dat ik al niet over Mannen Die Vrouwen Haten of De Vrouw Die Met Vuur Speelde gezegd heb?

Mannen Die Vrouwen Haten en De Vrouw Die Met Vuur Speelde waren al heel goed, maar Gerechtigheid vind ik ook heel erg goed. Natuurlijk is het jammer dat behoorlijk wat verhaallijnen uit het boek niet gevolgd worden in de film, maar dat kan ook niet anders. Als de filmmakers alles hadden willen filmen, hadden wij als fans niet een film van drie uur (twee DVD’s) gehad, maar een film van zes tot acht uur (drie tot vier DVD’s). Net zoals de eerste twee films, staat Gerechtigheid op twee DVD’s en dat is makkelijk, want dan kan je na anderhalf uur een pauze inlassen.

Hoe komt het dat Stieg Larsson met de boeken Mannen die vrouwen haten, De vrouw die met vuur speelde en Gerechtigheid zulke goede boeken geschreven heeft? Hij was een goede schrijver en had een goudmijn in handen met de Millenium Trilogie. Het zal ook eeuwig zonde zijn dat hij zo vroeg is overleden.

Ik heb gelezen dat Hollywood aan het werk is om de boeken ook te verfilmen, maar ik denk niet dat de films die daar uit komen, zo goed zullen zijn. De boeken spelen in Zweden en ik denk zelf dat dan niets beter is dan films die ook werkelijk in Zweden zijn opgenomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: