Millenium: De Vrouw Die Met Vuur Speelde (2009)

Danielle en ik hebben gisteravond de “Extended Version” van Millenium: De Vrouw Die Met Vuur Speelde (2009) gekeken. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Michael Nyqvist als Mikael Blomkvist, Noomi Rapace als Lisbeth Salander, Lena Endre als Erika Berger, Per Oscarsson als Holger Palmgren, Peter Andersson als Nils Bjurman, Michalis Koutsogiannakis als Dragan Armanskij, Annika Hallin als Annika Gianni, Sofia Ledarp als Malin Erikson, Yasmine Garbi als Miriam Wu, Paolo Roberto als Paolo Roberto, Tanja Lorentzon als Sonja Modig, Johan Kylén als Inspector Jan Bublanski, Georgi Staykov als Alexander Zalachenko, Micke Spreitz als Ronald Niedermann, Anders Ahlbom als Dr. Peter Teleborian, Thomas Lindblad als Magge Lundin en Pelle Bolander als Sonny Nieminen.

Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tattoos én ze is een computerhacker van wereldklasse. Drie moorden, één avond. De slachtoffers zijn twee journalisten die voor Millennium werkten aan een publicatie over mensensmokkel, en Nils Bjurman, de voogd van Lisbeth Salander. Op het moordwapen worden de vingerafdrukken aangetroffen van Lisbeth. Het hele politieapparaat komt in beweging, maar Lisbeth is onvindbaar. Blomkvist, overtuigd van Lisbeths onschuld, gaat langzamerhand een verband zien tussen de drievoudige moord en het artikel in wording over vrouwenhandel. Dan wordt een vriendin van Lisbeth ontvoerd door een motorbende. Salander laat het aankomen op een bloedige confrontatie met de onzichtbare bendeleider, Zala.
FilmTotaal.nl

Millenium: De Vrouw Die Met Vuur Speelde (2009)

Nadat ik de boeken (delen 1, 2 en 3) gelezen had, wilde ik toch wel heel graag ook de films zien. Zo gezegd, zo gedaan … Ik heb bij BOL de eerste twee delen besteld en ontvangen. Het eerste deel was al uitgeleverd en heb ik op Zaterdag 20 Maart bekeken. Het tweede deel was ook al uitgeleverd en heb ik gisteravond bekeken.

Ook deze film had een lengte van 180 minuten en was verdeeld over twee DVD’s. De film loop lekker snel en verveelt voor geen moment. Net zoals in de eerste film is in deze film het verhaal zeer goed verfilmt met behulp van zeer goede, geloofwaardige, acteurs. Verder wordt er goed gebruik gemaakt van de vele exotische locaties die Zweden biedt. Ook de muziek en de geluidseffecten zijn zeer goed. We hadden het volume van onze thuis bioscoop lekker hard staan en zo nu en dan schrokken we echt als er plotseling geschoten werd of zo.

Ik was al een keer in Denemarken en Noorwegen geweest, maar ik weet nu na het lezen van de boeken en het zien van de eerste twee films dat ik zeker nog een keer naar Zweden moet. Om dan heel Scandinavië gezien te hebben, volgen dan uiteraard nog Finland en IJsland.

Eén reactie

  1. […] reacties Millenium: De Vrouw Die Met Vuur Speelde (2009) « Marco’s Weblog op Millenium: Mannen Die Vrouwen Haten (2009)Millenium: De Vrouw Die Met Vuur […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: