Pulp Fiction (1994)

Ik heb gisteravond de film Pulp Fiction (1994) op tv gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door John Travolta als Vincent Vega, Samuel L. Jackson als Jules Winnfield, Tim Roth als Pumpkin – Ringo, Amanda Plummer als Honey Bunny – Yolanda, Eric Stoltz als Lance, Bruce Willis als Butch Coolidge, Ving Rhames als Marsellus Wallace, Maria de Medeiros als Fabienne, Rosanna Arquette als Jody, Peter Greene als Zed, Duane Whitaker als Maynard, Paul Calderon als Paul, Frank Whaley als Brett en Uma Thurman als Mia Wallace.

Marcellus Wallace is de baas van Vincent Vega en Jules Winnfield, twee criminelen die met een stelletje amateurs in de clinch liggen om een geheimzinnige zwarte aktetas. Wanneer Marcellus op zakenreis moet, vraagt hij Vincent een oogje te houden op zijn vrouw Mia. Aangezien de vorige chaperon vanwege iets te intiem contact met deze dame nu kreupel schijnt te zijn, stemt Vincent met enige tegenzin toe.
[FilmTotaal.nl]

Pulp Fiction (1994)

Ik snap wel dat Pulp Fiction door een hele grote groep mensen als een echte CULT film beschouwd wordt. Quentin Tarantino heeft echt zijn best gedaan om van deze film een hele goede film met een steengoed verhaal te maken.

Er zullen ook mensen zijn die zullen zeggen dat ze de film niet konden volgend omdat er overvloedig gewerkt werkt met flashbacks, maar ik vind dat juist de sterke kant van de film.

Het verhaal is redelijk simpel, maar zeer goed uitgewerkt met behulp van hele goede acteurs en een zeer coole soundtrack.

Voor de liefhebbers van actiefilms en/of John Travolta en Samuel L. Jackson is dit echt een must see.

4 Reacties

 1. Leg eens nader uit waarom je snapt dat het een cult film is, want dat is het absoluut niet! en waarom vergeet je een hele belangrijke rol, (the wolf, harvey keitel) en zet je juist een simpele, bijna figurant, bijrol zoals die van paul calderon in je intro?

 2. @ P:

  Kijk dit is nou het mooie van de verschillende meningen van mensen … Ze kunnen verschillen!

  Ik vind Pulp Fiction een echte cult film omdat het een hele bijzondere in het genre van de actie, crimi, thriller is. Quentin Tarantino heeft wat dat betreft gewoon heel goed werk verricht.

  Wat betreft de acteurs die ik noem …
  Dit zijn wat mij betreft de acteurs die mij het meeste opvielen. Het is duidelijk dat bij jou weer andere acteurs het meest opvielen!

 3. Maar daar heeft een cult film helemaal niks mee te maken, een cult film is een film dat maar een kleine groep fans betrekt, die vaak zijn geflopt in de bios. Pulp Fiction is zo mainstream dat mag je geen cult noemen.

  En dat je paul calderon je opviel in plaats van harvey keitel is voor mij gewoon een raadsel, heb je de film wel gezien vraagik me dan af

 4. Nou ja, dan geen Cult, maar toch wel een hele goede film! Want geflopt is de film zeker niet!

  Wat betreft Paul Calderon of Harvey Keitel …
  Harvey Keitel’s rol was zo klein, dat ik me pas realiseerde wie ik gezien had toen jij er over begon.

  Maar even serieus …
  Jij vindt de bijrol van Harvey Keitel heel goed, ik niet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: