Nederland – Ghana (1)

Gisteravond zijn we met een aantal collega’s van mij werk, Klaverblad Verzekeringen, naar de vriendschappelijke interland NederlandGhana geweest. Deze wedstrijd werd gespeeld in de Rotterdamse Kuip.

En wat een wedstrijd was het …

De eerste helft begon sterk met veel aanvallend spel van Nederland gedurende de eerste 6 minuten. Daarna kakte de wedstrijd in totdat Dirk Kuijt in de dertigste minuut de eerste goal voor Nederland scoorde. Vrij snel daarna verviel de wedstrijd weer tot gapen, maar toen kwam de rust.

De tweede helft begon wederom sterk met nu veel aanvallend spel van zowel Nederland als Ghana gedurende de eerste 12 minuten. Toen was het weer even stil, maar in de 73e minuut werden wij getrakeerd op de twee goal voor Nederland, gescoord door Rafael van der Vaart. In dezelfde minuut was er een misverstand tussen Joris Mathijsen en Giovanni van Bronckhorst, waardoor Asamoah Gyan de eerste en enige goal voor Ghana kon maken. In de 80e minuut lukte het Wesley Sneijder om de derde goal voor Nederlandte maken en toen stond werkelijk het hele stadion op zijn kop. In de 86e minuut werd Rafael van der Vaart neergelegd in de zestien meter van Ghana en kreeg Nederland een strafschop welke door Robin van Persie keihard rechts in de hoek geknald werd.

De eindstand was dus 4 tegen 1 voor Nederland tegen Ghana. Ik kan wel zeggen dat ik vreselijk genoten heb van de wedstrijd en dat ik het WK redelijk positief tegemoet ga.

Eén reactie

  1. […] – Ghana (2) Posted on zondag, 4 juli 2010 by marcosweblog Afgelopen 2 juni schreef ik al dat ik met mijn collega’s van Klaverblad Verzekeringen naar de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: