Superman Returns (2006)

Gisteravond heb ik de film Superman Returns (2006) op tv gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Brandon Routh als Clark Kent/Superman, Kate Bosworth als Loïs Lane, Kevin Spacey als Lex Luthor, James Marsden als Richard White, Tristan Lake Leabu als Jason White, Frank Langella als Perry White, Sam Huntington als Jimmy Olsen, Marlon Brando als Jor-El, David Fabrizio als Brutus, Eva Marie Saint als Martha Kent en Parker Posey als Kitty Kowalski.

Na een mysterieuze afwezigheid van enige jaren, keert Superman terug op aarde. Terwijl een oude vijand hem nog steeds van al z’n krachten probeert te ontdoen, ontdekt Superman dat zijn grote liefde Loïs Lane door is gegaan met haar leven. Maar is dit wel zo? Ondanks deze ontgoocheling wil Superman proberen weer nader tot haar te komen, terwijl hij intussen druk bezig is z’n draai te vinden in een maatschappij die heeft geleerd het zonder hem te stellen. In een poging de wereld waar hij zo van houdt, te beschermen tegen een grote ramp, begint Superman aan een heldhaftige reis op zoek naar verlossing. De reis zal hem naar de bodem van de diepste oceaan tot in de wijdste omtrekken van het heelal brengen …
FilmTotaal.nl

Superman Returns (2006)

Dit is eigenlijk wel een hele gave film. De muziek ligt super goed in het gehoor, de special effects zijn erg gaaf gemaakt en doen soms een beetje authentiek aan, maar dit is voor een Superman-film helemaal niet erg. Verder zijn de verschillende acteurs ook goed gekozen. Brandon Routh omdat hij eigenlijk best wel veel lijkt op Christopher Reeve en Kevin Spacey omdat hij gewoon een goede Lex Luthor neerzet.

Wel jammer dat er een aantal afwijkingen zijn ten opzichte van de eerste vier films met Christopher Reeve in de hoofdrol. Zo weet Loïs Lane nu bijvoorbeeld niet dat Clark Kent eigenlijk Superman is, terwijl dat feit in de originele verhalen wel aan haar bekend is. Verder is het zo dat Superman zijn ’huis’ op de Noordpool in de originele verhalen in de grond heeft laten zinken zodat zijn vijanden er niet bij konden. In deze film staat zijn ’huis’ gewoon nog overeind en kan Lex Luthor daar de benodigde kristallen stelen.

Al met al is dit gewoon een must voor Superman-fans.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: