Jeroen Guliker – Zeven Vrouwen Later

Ik heb vandaag het boek Zeven Vrouwen Later, geschreven door Jeroen Guliker, uitgelezen.

De beschrijving zoals op het boek:

De zedenpredikers onder de schoolpleinmoeders noemen me een goddeloze hond. Wat het bijvoeglijk naamwoord betreft hebben ze gelijk, maar het woord ‘hond’ slaat natuurlijk nergens op. Honden zijn immers trouwe beesten. Misschien had ik Maud jaren geleden een hond moeten geven in plaats van mijn jawoord. Gelukkig geloof Maud niet in monogamie. Volgens haar druist het tegen alle wetten van de natuur in en hebben we het ons gaandeweg de menselijke evolutie door de strot laten duwen door bijbels, kerken, etiquette en regels. Hypocriete gedragsvoorschriften, vervaardigd en opgelegd door fatsoenrakkers die hun leugens over normen en waarden verwoed verpakken in wetten en religies. Maud houdt van me, onvoorwaardelijk. Ik zou niet weten wat ik zonder haar zou moeten. Naast onze wederzijdse liefde zijn vooral Mauds afkeer van de zedenpolitie en haar liberale opvatting over trouw de pijlers waar ons huwelijk al jaren op steunt. Zolang ik onze regels respecteer, kom ik weg met mijn promiscue levenswandel.

Mick van Houten is getrouwd met Maud, een aantrekkelijke vrouw die hem twee prachtige kinderen heeft geschonken. Hij is eigenaar van een succesvolle zaak, heeft alles wat een man zich kan wensen en geniet volop van het leven. Maar dan komt hij in zijn stamcafé Susan de Keizer tegen; hij valt als een blok voor deze blonde schoonheid en van de weeromstuit verandert zijn perfecte leventje in een ware nachtmerrie. Mick raakt verstrikt in een web van intriges en zakt steeds verder weg in een meedogenloos moeras vol leugens, bedrog en chaos. Tijdens zijn zoektocht naar antwoorden probeert hij zich te ontworstelen aan een moordcomplot en een verklaring te vinden voor zijn ziekelijke drang tot vreemdgaan.

Zeven Vrouwen Later is een razendsnelle en gedeeltelijk autobiografische roman van Jeroen Guliker vol cynische humor, spanning en herkenning. Een brutaal en uitdagend verhaal waarin angst, jaloezie, onzekerheid en schaamte een belangrijke rol spelen en de personages beschikken over een gezonde dosis zelfspot en een groot relativeringsvermogen.

Jeroen Guliker - Zeven Vrouwen Later

Na het lezen van Harde Noten was ik toch wel benieuwd hoe Zeven Vrouwen Later zou zijn en ik moet zeggen dat Jeroen Guliker niet teleurstelt.

Het boek is wederom zeer spannend en snel geschreven. Ik heb het boek afgelopen woensdag gekregen en ben afgelopen donderdag gaan lezen en kon het na het 1e deel eigenlijk al niet meer wegleggen. Ik heb net op internet allerlei negatieve reacties op het boek gelezen, maar ik denk zelf dat dit boek gewoon een goed boek is.

Op zich vind ik het wel van lef getuigen om voor publicatie al aan te geven dat het boek gedeeltelijk autobiografisch is.

2 Reacties

  1. […] is het derde boek van de hand van Jeroen Guliker, hiervoor had hij al Harde Noten en Jeroen Guliker – Zeven Vrouwen Later geschreven, en ik moet zeggen dat ik zijn schrijfstijl zie verbeteren naarmate hij meer boeken […]

  2. […] het lezen van de boeken Zeven Vrouwen Later, Harde Noten en Verborgen Vrucht – allen ook geschreven door Jeroen Guliker – ben ik […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: