Terug naar de kust (2009)

Afgelopen vrijdagavond hebben Danielle en ik de film Terug naar de kust (2009) vanaf DVD bekeken. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Linda de Mol als Maria, Ariane Schluter als Ans, Daan Schuurmans als Geert, Huub Stapel als Victor, Pierre Bokma als Rechercheur van Wijk, Koen De Bouw als Harry, Marike van Weelden als Moeder, Stefan de Walle als Vader, Bess Dekkers als de jonge Maria, Scott Bovelander als Wolf en Chris Dekkers als Merel.

De alleenstaande Maria Vos (Linda de Mol) wordt door een onbekende met de dood bedreigd. Zij vlucht met haar kinderen naar haar voormalige ouderlijk huis, waar ze onderduikt bij haar oudere zus Ans (Ariane Schluter). Terwijl het winterse verblijf in de villa aan zee Maria confronteert met traumatische jeugdherinneringen en haar omgeving steeds meer aan haar geestelijke gezondheid begint te twijfelen, komt haar belager steeds dichterbij.
FilmTotaal.nl

Terug naar de kust (2009)

Eindelijk weer eens een Nederlandse van kwaliteit. Nu kan dit ook niet anders als de film gebaseerd is op het boek Terug naar de kust, geschreven door Saskia Noort.

Wat kan zij goed schrijven zeg en wat is Terug naar de kust een hele goede psychologische thriller en wat is dit boek super goed verfilm door Will Koopman. Iets meer dan anderhalf uur zit je op het puntje van de bank en dat is toch iets wat niet veel regiseurs voor elkaar krijgen.

Ik ga nu ook nog zeker boeken van Saskia Noort lezen, want als ik zo deze film bekeken heb, kan ik wel bevroeden dat zij zeer goed schrijft.

Eén reactie

  1. Zeer goed boek inderdaad! Was aan het twijfelen of ik de film zou gaan kijken, maar dat ga ik nu toch maar doen 🙂 Bedankt voor deze recensie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: