Jeroen Guliker – Harde Noten

Ik heb gisteren het boek Harde Noten, geschreven door Jeroen Guliker, uitgelezen.

De beschrijving zoals op het boek:

Na twintig jaar zit het huwelijk van Noah en Tess in een dip. Een dip die zo diep is dat ze tot een time-out besluiten: een proefscheiding van een halfjaar. In die tijd laten ze elkaar vrij en zijn ze elkaar geen verantwoording verschuldigd over hun privé- en seksleven.

Wat voor Noah één groot hemels hengstenbal lijkt te gaan worden – ongestraft buiten-de-deur-neuken en ongebreideld cafébezoek met zijn vriendengroepje S5 ("The Society of Self-destructive, Sick and Sad Shitheads") ontaardt in een nachtmerrie als zij allen eenzelfde anonieme brief ontvangen met slechts één cryptische mededeling: Veritas Vincit… de waarheid overwint.

Een brief die het begin is van een maandenlange wraakactie, die zijn oorsprong vindt in het wilde en niet altijd even verantwoorde studentenverleden van de vier vrienden.

Jeroen Guliker - Harde Noten

Een tijdje terug kreeg ik in mijn Hyves mailbox een mailtje van ene Jeroen Guliker. Hij had een boek geschreven en wilde dat op die manier onder de aandacht brengen. Normaliter gooi ik dat soort mailtjes direct weg, maar iets heeft mij doen besluiten om toch eens te kijken naar het boek Harde Noten.

Alhoewel ik sommige passages overbodig grof vind, kan ik toch wel zeggen dat dit boek zeer spannend geschreven is en als een sneltrein leest. Het verhaal zit goed in elkaar en wordt dusdanig verteld, met gebruikmaking van goede flashbacks, dat je geen enkel moment het idee krijgt om het boek weg te leggen.

Advertenties

3 Reacties

  1. […] het lezen van Harde Noten was ik toch wel benieuwd hoe Zeven Vrouwen Later zou zijn en ik moet zeggen dat Jeroen Guliker niet […]

  2. […] is het derde boek van de hand van Jeroen Guliker, hiervoor had hij al Harde Noten en Jeroen Guliker – Zeven Vrouwen Later geschreven, en ik moet zeggen dat ik zijn […]

  3. […] het lezen van de boeken Zeven Vrouwen Later, Harde Noten en Verborgen Vrucht – allen ook geschreven door Jeroen Guliker – ben ik met veel […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: