Stieg Larsson – Gerechtigheid

Ik heb afgelopen weekend het boek "Gerechtigheid" (het derde deel van de Millenium triologie), geschreven door Stieg Larsson, uitgelezen.

De beschrijving zoals op het boek:

Twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Zij is een jonge, gecompliceerde, uiterst intelligente vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tattoos én ze is een computerhacker van wereldklasse.

Lisbeth Salander heeft een levensbedreigende aanslag overleefd en wordt in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, evenals de man die verantwoordelijk is voor haar duistere, pijnlijke verleden: Alexander Zalachenko. Salander wordt gezocht voor moord en door de media is ze neergezet als een psychopaat, moordenaar en satanist. Alleen Blomkvist is overtuigd van haar onschuld. Hij ontdekt de relatie tussen de vrouwenhandel, het verleden van Salander en de Zweedse veiligheidsdienst en wil daarover publiceren. Maar wil Salander wel meewerken? Ze vertrouwt niemand en zeker Blomkvist niet, die haar als enige veel te goed kent. Uiteindelijk moet ze voor de rechtbank verschijnen. Zal het recht zegevieren?

Stieg Larsson - Gerechtigheid

Het eerste deel had Danielle voor haar verjaardag gekregen, waarna wij eigenlijk niet konden wachten om de delen twee en drie zelf maar te kopen. Wat een goede schrijver is Stieg Larsson zeg!

Ik ga geen geheimen van het boek verklappen, maar wat een ontknoping van de trilogie is dit zeg! Het begint vrij langzaam omdat je na twee denkt dat het niet mogelijk is om de ontknoping nog lang tegen te houden, maar niets blijkt minder waar … Een heel boek weet Stieg Larsson nog te doen over de uiteindelijke ontknoping en wat voor een ontknoping is dat zeg!

Het is echt jammer dat Stieg Larsson al overleden is, want er hadden nog heel veel hele goede boeken van zijn hand kunnen komen.

4 Reacties

 1. ook ik heb deel 1 gekregen
  zoonlief wist dat ik gek op lezen ben en heeft met moederdag het idiaale cadeau gegeven.
  deel 2 volgde de week er op al (ben ik nu in bezig) deel 3 licht ook al te wachten.
  ik kan niet wachten om de ontknooping te lezen .
  ik heb veel boeken gelezen maar stieg larsson was een geweldige schrijver inderdaat jammer dat hij is overleden.
  ik ben blij dat ik deze trieologie in mijn colectie mag hebben.
  groetjes ilonka

 2. […] ik de boeken (delen 1, 2 en 3) gelezen had, wilde ik toch wel heel graag ook de films zien. Zo gezegd, zo gedaan … Ik heb […]

 3. […] Haten (2009)Millenium: De Vrouw Die Met Vuur Speelde (2009) « Marco’s Weblog op Stieg Larsson – GerechtigheidMillenium: De Vrouw Die Met Vuur Speelde (2009) « Marco’s Weblog op Stieg Larsson – De […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: