Eragon (2006)

Ik heb gisteravond de film Eragon (2006) op tv gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Ed Speleers als Eragon, Christopher Egan als Roran, Alun Armstrong als Uncle Garrow, Jeremy Irons als Brom, Sienna Guillory als Arya, Rachel Weisz als Saphira (voice), Djimon Hounsou als Ajihad, Garrett Hedlund als Murtagh, Robert Carlyle als Durza en John Malkovich als Galbatorix.

Wanneer Eragon een glimmend blauw ei vindt denkt hij het geluk op zijn hand te hebben; misschien kan hij hiermee eten voor zijn familie kopen. Maar wanneer uit het ei een draak verschijnt realiseert hij zich dat hij een schat heeft gevonden die wel eens net zo oud als het Koninkrijk kan zijn. Van de één op de andere dag is zijn leven compleet veranderd en wordt hem een eeuwenoud geheim toevertrouwd. Met een zwaard en de raadgeving van Brom die hem moet beschermen, moeten Eragon en de draak de koning met duistere krachten zien te stoppen voordat hij het Koninkrijk nog verder in gevaar brengt. Kan Eragon de kracht van de legendarische Draken Ridders op zich nemen? Het lot van het gehele Koninkrijk ligt in zijn handen …
[FilmTotaal.nl]

Eragon (2006)

Ik vind dit een hele gave film. Het verhaal zit goed in elkaar. De special effects zijn super goed gemaakt. De muziek is heel erg sfeervol en past goed bij de verschillende scenes. De acteurs zijn zeer goed gecast. Het enige jammere vind ik dat het duidelijk is dat dit een eerste film van een serie is, maar dat ik nergens nog iets over vervolgfilms kan vinden.

Tijdens het kijken had ik zo nu en dan wel het idee dat er een aantal ideeën van de film zo uit The Lord of the Rings film trilogy komen, maar dat komt waarschijnlijk omdat ik dat ook zeer goede fantasie films vind.

Advertenties

Eén reactie

  1. Er zijn nog geen verdere films gemaakt. Er zijn wel de vervolg boeken. Als een Garrett Hedlund fan kan ik je vertellen dat als er een vervolg komt Murtagh in ieder geval niet door hem gespeeld zal worden en ik heb het idee dat Ed (Eragon) het ook nog niet zo zag zitten. Wel erg jammer want het is idd een mooie fantasy film

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: