Inspector George Gently

Ik heb gisteravond een aflevering van de serie Inspector George Gently op tv gezien. Deze serie wordt in Nederland uitgezonden door de KRO in het kader van KRO Detectives. In deze serie worden de hoofdrollen gespeeld door Martin Shaw als George Gently, Lee Ingleby als John Bacchus, Richard Armitage als Ricky Deeming en Philip Davis als Joe Webster.

George Gently handelt over een Scotland Yard-detective van de oude stempel die in de jaren zestig van de vorige eeuw zich probeert te verzoenen met het feit dat de grens tussen politie-agent en crimineel steeds vager begint te worden. Hij is een van de weinigen die het als zijn taak ziet om het land nog te dienen. Het is 1964, de vooravond van de seksuele revolutie. De toename van drugsgebruik zal het werk van de politie aanzienlijk veranderen.

George Gently neemt in Northumberland de jonge ambitieuze Detective Sergeant Bacchus aan voor de eerste zaak. Maar is hij wel te vertrouwen. Hoe integer is hij?

George Gently

Het lijkt wel of ze in het Verenigd Koninkrijk constant bezig zijn met de ontwikkeling van nieuwe detective series. Zo ook weer Inspector George Gently!

Martin Shaw is nog bekend van zijn hoofdrol in Judge John Deed waarin hij een rechter speelde. In Inspector George Gently is hij heel goed bezig als inspecteur.

Ook voor Inspector George Gently geldt dat de mooie gebieden die in het Verenigd Koninkrijk te vinden zijn, gebruikt worden als locatie, wat zeer mooie beelden oplevert. Verder is ook in deze serie de muziek van zeer hoog niveau.

Een aanrader voor alle fans van de KRO Detectives.

2 Reacties

  1. […] is weer een hele goede serie in het kader van KRO Detectives. Net zoals Sherlock en Inspector George Gently is deze serie in Groot-Brittanni&eeuml; opgenomen en bewijst het maar weer eens dat de […]

  2. […] doet de KRO het wel goed met de KRO Detectives. Zo zijn al de series Inspector George Gently, Sherlock, DCI Banks en Endeavour uitgezonden en nu dus ook Hinterland. Ik kan er geen genoeg van […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: