Batman Begins (2005)

Ik heb afgelopen maandag de film Batman Begins (2005) op tv gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Christian Bale als Bruce Wayne/Batman, Michael Caine als Alfred, Morgan Freeman als Lucius Fox, Gary Oldman als Jim Gordon, Rutger Hauer als Earle, Cillian Murphy als Dr. Jonathan Crane, Liam Neeson als Henri Ducard, Ken Watanabe als Ra’s Al Ghul, Colin McFarlane als Loeb en Katie Holmes als Rachel Dawes.

De kleine jongen Bruce Wayne zag zijn ouders voor zijn ogen wreed vermoord worden: een trauma dat hem voor de rest van zijn leven vervult met wraakgevoelens. Het lot laat hem zijn wraak echter niet uitvoeren. Hij vlucht naar het Oosten, waar hij opgevangen wordt door de ninja-leider Ra’s Al-Ghul, en als hij terugkeert naar zijn thuisstad Gotham City vindt hij die in de handen van maffiabendes en andere gangsters. Hij besluit een nieuw persoon te worden, één die de harten van misdadigers met vrees vervult: Batman! Met de hulp van politieman Jim Gordon zet Batman zijn eerste stappen in zijn strijd tegen het onrecht. Zijn strijd begint tegen de maffiabaas Don Falcone, de gekke dokter Jonathan ’Scarecrow’ Crane en een mysterieuze derde persoon …
[FilmTotaal.nl]

Batman Begins (2005)

Ik vind dit een hele goede Batman-film. Juist het fet dat de beslissing die Bruce Wayne neemt om als Batman de misdaad te bestrijden halverwege de film genomen wordt vind ik moedig en is verder heel goed uitgewerkt.

Wat ik ook heel goed vind is dat je ziet dat Bruce Wayne altijd last heeft gehad van het feit dat zijn ouders voor zijn ogen vermoord zijn. Ook wel leuk om te zien dat Bruce Wayne bij een groep Ninja’s terecht gekomen is om zichzelf te stalen en veel te leren.

Verder blijft Gotham City gewoon erg gaaf om in beeld te brengen en dat is ook in deze film heel goed gelukt. De nieuwe batmobiel is natuurlijk supergaaf!!

Al met al een film die gewoon zeer goed en onderhoudend is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: