Johan G. Veenhof – Deeske Trilogie

Ik heb het vorige weekend het boek "Deeke Trilogie", geschreven door Johan G. Veenhof, uitgelezen.

De beschrijving zoals op het boek:

In deze trilogie wordt een treffend beeld geschetst van een dorpsgemeenschap zoals die er rond de vorige eeuwwisseling uit zag. Op meesterlijke wijze worden de enorme tegenstelling tussen rijk en arm beschreven.

Het verhaal gaat over een mank meisje en een stroper die leven in een dorpsgemeenschap in de Achterhoek aan het einde van de 19e eeuw.

Johan G. Veenhof - Deeske Trilogie

Normaliter lees ik geen streekromans, maar ik zag dit boek in de bibliotheek staan en was meteen gezwicht voor de dik achthonderd pagina’s die het boek telt. Achteraf kan ik wel zeggen dat ik geen spijt heb van het lenen van het boek.

Het verhaal wordt door Johan G. Veenhof meesterlijk verteld als het verhaal van een medebewoner van het manke meisje en de stroper. Zeker ook de vele achterhoekse taalfragmenten zijn zeer grappig om te lezen.

Het verhaal op zich begint rustig in het eerste deel, zodat je de tijd krijgt om alle hoofdrolspelers te leren kennen. In het tweede deel komt de gang er echt goed in te zitten als één van de boerenzoons het verkeerde pad opgaat en daardoor doodslag, mishandeling en brandstichting introdcueert in het dorpje. Het derde deel is ook weer spannend omdat de directeur van een grondwerkmaatschappij veel geld wil verdienen aan de bouw van een nieuw treintraject.

Al met al kan ik wel zeggen dat Johan G. Veenhof een goed schrijver is en dat "Deeke Trilogie" een goed boek is om te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: