Frank Herbert – Kinderen van Duin

Ik heb vandaag het boek Kinderen van Duin, geschreven door Frank Herbert, uitgelezen.

De beschrijving zoals op het boek:

De leer van Muad’Dib is de speelbal geworden van scholastiek, van bijgeloof en corruptie. Hij onderwees een evenwichtige levenswijze, een filosofie waarmee een mens problemen aankan die zich voordoen in een eeuwig-veranderlijk heelal. Hij zei dat de mensheid zich nog steeds ontwikkelt, in een proces waaraan nooit een eind komt. Hij zei dat deze ontwikkeling beweegt volgens veranderlijke uitgangspunten die alleen bekend zijn aan de eeuwigheid. Hoe kon ontaarde logica spelen met zo iets wezenlijks?

Met deze waarschuwende woorden van de Mentat Duncan Idaho begint Kinderen van Duin, het derde deel van de heelalsage, waarin na de verdwijning van Paul Muad’Dib zijn kinderen Leto en Ghanima de macht over het heelalrijk in handen nemen.

Frank Herbert - Kinderen van Duin

Ik kan maar geen genoeg krijgen van boeken die het Duin universum beschrijven. Het is heel erg groots opgezet door Frank Herbert, ik denk zelfs nog groter dan J.R.R. Tolkien zijn The Lord Of The Rings had opgezet.

Met elk boek dat ik lees, word ik meer en meer in het Duin universum opgeslokt. Ik moet nog wel opmerken dat het handig is als je een Science Fiction liefhebber bent, voordat je deze boeken gaat lezen. Als je dat niet bent, lukt het misschien om één of twee boeken te lezen, maar dan houdt het echt op.

Wat ik vooral zo ontzettend goed vindt, is het feit dat het Duin universum zo ontzettend goed beschreven is en dat dit in de boeken zelf gebeurt. Je hebt dus niet, zoals bij J.R.R. Tolkien zijn The Lord Of The Rings een apart boek nodig, The Silmarillion, om meer uitdieping van de verschillende figuren, volkeren en werelden te krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: