Brian Herbert & Kevin J. Anderson – Voorspel tot Duin, Derde boek; Huis Corrino

Ik heb afgelopen zondag het boek Voorspel tot Duin; Huis Corrino, geschreven door Brian Herbert & Kevin J. Anderson, uitgelezen.

De beschrijving zoals op het boek:

In Voorspel tot Duin: Huis Corrino worden op meesterlijke wijze de plotlijnen van Huis Atreides en Huis Harkonnen samengevoegd. De grote spelers in het spel van de Landsdraad, onder wie hertog Leto Atreides, baron Vladimir Harkonnen en keizer Shaddam de vierde, lijken op een beslissende confrontatie af te stevenen – waarbij Shaddam, van het Huis Corrino, een beslissing neemt die hem tot de meeste verachte en gehate tiran in de geschiedenis van het bekende universum maakt …

Brian Herbert & Kevin J. Anderson - Voorspel tot Duin, Derde boek; Huis Corrino

Zoals ik al geschreven heb over Huis Atreides en Huis Harkonnen, ik vind deze boeken over Duin, geschreven door Brian Herbert en Kevin J. Anderson geweldig!

De basis voor de wereld van Duin is gelegd door Frank Herbert, de vader van Brian Herbert. Hij heeft heel veel moeite gedaan om deze wereld te bedenken en om alle inwoners van deze wereld tot in detail te beschrijven. Hierbij schuwde hij niet om de beschrijving van die personen over honderden jaren uit te smeren. Dit allemaal tot voordeel van Brian Herbert en Kevin J. Anderson, want dit tweetal heeft op basis van alle aantekeningen van Frank Herbert de serie boeken voortgezet. Voorspel tot Duin is een serie van drie boeken die ongeveer 40 jaar voor de originele boeken van Frank Herbert gepositioneerd zijn. Helden van Duin is een drietal boeken dat een aantal grote gebeurtenissen in de wereld van Duin beschrijft. De meeste gebeurtenissen spelen heel lang voor de originele serie. Verder hebben deze schrijvers nog een aantal boeken geschreven die als vervolg op de originele serie gelezen kunnen worden.

Ik ben dus voorlopig nog wel even bezig met lezen!

Eén reactie

  1. […] Brian Herbert & Kevin J. Anderson – Voorspel tot Duin, Derde boek; Huis Corrino […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: