Brian Herbert & Kevin J. Anderson – Voorspel tot Duin, Eerste boek; Huis Atreides

Ik heb afgelopen zondag het boek Voorspel tot Duin – Huis Atreides, geschreven door Brian Herbert & Kevin J. Anderson, uitgelezen.

De beschrijving zoals op het boek:

Huis Atreides opent op een voor de Duin-lezer vertrouwde wereld, Caladan, de voorouderlijke planeet van het geslacht Atreides, waar Leto Atreides wordt voorbereid om op een goede dag zijn vader Paulus als hertog op te volgen. Ver weg, op de woestijnplaneet Arrakis, beter bekend als Duin, broedt baron Vladimir Harkonnen op een plan om de totale ondergang van zijn aartsvijanden, de leden van het geslacht Atreides, voor eens en altijd te bewerkstelligen.

Brian Herbert & Kevin J. Anderson - Voorspel tot Duin, Eerste boek; Huis Atreides

Zoals zo velen, heb ik in mijn jeugd wel eens gehoord van Dune, het fabelachtige boek geschreven door Frank Herbert en dat te vergelijken is met The Lord Of The Rings, ik heb zelfs computerspelletjes gespeeld die gebaseerd waren op dit goede boek, maar nog niet eerder had ik boeken over Dune gelezen. Tot afgelopen week dan!

In de Wijkbibliotheek Oosterheem heb ik de Voorspel tot Duin boeken zien staan en ze gelijk maar geleend en wat een goede boeken zijn dit zeg. Ik heb nu anderhalf boek gelezen, maar ik kan maar geen genoeg krijgen van de wereld van Duin, de verschillende huizen, de verschillende planeten en alle interacties. Deze boeken zijn zeer kundig geschreven. Je begint met weel weinig kennis over de wereld van Duin en per hoofdstuk krijg je meer kennis over een huis, over een planeet of over de interacties tussen de verschillende huizen en planeten.

Ik kijk dan ook uit naar het tijdstip dat ik de originele serie boeken, geschreven door Frank Herbert, kan gaan lezen. Ik heb gezien dat er heel erg veel boeken zijn geschreven over Duin, dus ik ben voorlopig wel onder de pannen wat lezen van boeken betreft.

2 Reacties

  1. […] Brian Herbert & Kevin J. Anderson – Voorspel tot Duin, Eerste boek; Huis Atreides […]

  2. […] Brian Herbert & Kevin J. Anderson – Voorspel tot Duin, Eerste boek; Huis Atreides […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: