Boeing Boeing

Ik ben gistermiddag met Danielle naar de toneelvoorstelling Boeing Boeing geweest, welke gespeeld werd in het Stadstheater te Zoetermeer. De hoofdrollen in deze toneelvoorstelling worden gespeeld door Jon van Eerd als Harrie Vermeulen, Wilbert Gieske als Bernard, Lone van Roosendaal als Stewardess Heidi, Dominique van Vliet als Stewardess Janet, Camilla Siegertsz als Stewardess Gina en Irene Kuiper als Huishoudster Bertha.

Boeing Boeing

Jon van Eerd keert terug in de theaters met Boeing Boeing. Deze doldwaze komedie van Marc Camoletti speelt zich af aan het eind van de zestiger jaren. De flamboyante vrijgezel Bernard heeft de tijd van zijn leven met drie verschillende stewardessen. Dit alles onder het afkeurende oog van zijn huishoudster. Een tot in de details uitgewerkt schema van de vluchten zorgt ervoor dat de dames elkaar nooit zullen tegenkomen.

Bernard had echter niet gerekend op een hele grote stoorzender: zijn oude bekende Harrie Vermeulen (gespeeld door Jon van Eerd) die onverwacht op bezoek komt! In een opeenvolging van hilarische verwikkelingen waarbij de waarheid aan het licht dreigt te komen wordt de onnozele Harrie gedwongen als afleidingsmanoeuvre te fungeren. Maar de moderne tijd haalt hen in. De ontwikkeling van de gloednieuwe, en véél snellere, Boeing 747 gooit het schema danig in de war. In al zijn naïviteit maakt Harrie het er niet eenvoudiger op en stuurt onbewust aan op een onvermijdelijke confrontatie met de stewardessen waarbij Bernard dreigt te worden ontmaskerd!

Jon van Eerd begint met deze toneelvoorstelling wel heel erg veel op John Lanting en zijn "Theater van de Lach" te lijken. Veel personages waarvan een klein aantal precies weten hoe het zit, waarvan een iets groter aantal niet helemaal precies weet hoe het zit en waar het grootste gedeelte helemaal niet weet hoe het zit. Doe daar nog een decor bij met veel kamers en dus veel deuren en dus de mogelijkheid tot het bliksem snel laten opkomen van acteurs en de verwarring is compleet.

Het verhaal is vrij simpel, maar de uitwerking door deze groep acteurs is echt fantastisch te noemen. Zeker Jon van Eerd is erg goed bezig, al toont hij in deze voorstelling af ten toe wel trekjes van Mr. Bean. Hij is qua het hoge aantal verschillende gezichtsuitdrukkingen zeker bijna gelijk aan Rowan Atkinson. Ook Wilbert Gieske is lekker op dreef als de flamboyante Bernard. Hij komt in ieder geval over als een echte playboy die met gemak drie vrouwen tegelijk er op na houdt. En de verschillende vrouwen zetten ook ieder voor zich een goed personage neer.

2 Reacties

  1. […] dat hij een goede opvolger is van John Lanting van het Theater van de Lach. Zeker de voorstelling Boeing Boeing heeft veel weg van de Theater van de Lach producties met vele deuren die ook actief gebruikt worden […]

  2. […] voorstelling die wij gezien waar Jon van Eerd een hoofdrol in speelt. Hiervoor hebben wij ook al Boeing Boeing en De Bonbonfabriek gezien welke allebei ook zeer komisch waren. In mijn ogen is Jon van Eerd nu […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: