Amsterdam Symphony Orchestra o.l.v. Peter Sánta

Ik ben afgelopen Vrijdag met Danielle, Diederik en Astrid naar een concert van het Amsterdam Symphony Orchestra geweest in Het Concertgebouw te Amsterdam.

Het Concertgebouw te Amsterdam

Het concert werd gedirigeerd door Peter Sánta en op piano was Paolo Giacometti te bewonderen, die de plaats innam van Rian de Waal welke plotseling ziek was geworden.

Als eerste stuk werd de "Ouverture Der Freischütz, opus 77" gespeeld, dat gecomponeerd is door Carl Maria Friedrich Ernst von Weber. Dit stuk werd gevolgd door het "Piano Concerto in A, opus 16", dat gecomponeerd is door Edvard Grieg. Na de pauze werd de "Symfonie no. 2 in D, opus 73" gespeeld, dat gecomponeerd is door Johannes Brahms.

Carl Maria Friedrich Ernst von Weber  Edvard Gried  Johannes Brahms

Ik moet zeggen dat ik in het begin compleet overdonderd werd door Het Concertgebouw. Wat een prachtig mooi gebouw, met een unieke akoestiek is dit zeg! Het podium is ook zeer interessant opgebouwd. Eerst een aantal rijen waar muzikanten kunnen zitten met hun instrumenten en muziekstandaards en daar achter nog een paar rijen stoelen voor toeschouwers. En dan dat grote orgel middenachter op het podium, geweldig!

En dan het concert zelf! Het Amsterdam Symphony Orchestra klonk als een zeer goed geoliede machine met maar heel af en toe een klein vals nootje. Tijdens het concert was wel te merken dat Het Concertgebouw een goede locatie is voor een dergelijk concert, want de akoestiek was werkelijk fantastisch! Dit was dan ook een evenement om nog eens in de zeer nabije toekomst te herhalen.

Eén reactie

  1. Was inderdaad erg mooi. En gezellig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: