Robin Cook – Koorts

Vandaag heb ik het boek Koorts, geschreven door Robin Cook, uitgelezen.

De beschrijving zoals op het boek:

Charles Martel is een succesvol arts tot zijn vrouw sterft aan kanker. Hij besluit zich voortaan te wijden aan kankerresearch. Dan slaat het noodlot opnieuw toe: zijn dochter lijdt aan een mysterieuze, slopende koorts, die tegen elke behandeling bestand schijnt te zijn. Martel vecht een eenzame strijd tegen de artsen die zijn dochter de verkeerde medicijnen voorschrijven, tegen een instituut voor kankerbestrijding dat uit is op pure winst en tegen een chemisch concern dat grote hoeveelheden kankerverwekkend benzeen in de omringende rivieren loost. En ondertussen wordt zijn dochter niet beter, integendeel …

Robin Cook - Koorts

Ik blijf er bij … Robin Cook is echt een schrijver van wereld formaat. Hij heeft het in zijn pen om de lezer compleet te betrekking in het verhaal dat hij schrijft. Vanaf de eerste paar bladzijdes die je leest, wil je eigenlijk niets minder dan het boek compleet uit te lezen.

Zo ook Koorts … Een spannend boek over kanker, hoe kanker zou kunnen onstaan, wat er tegen te doen is en hoe grote instituten voor kankerbestrijding niet alleen bezig zijn met het bestrijden van kanker. De manier waarop het verhaal in elkaar gezet is, is werkelijk fantastisch. Nergens heb je het idee dat het niet zou kunnen kloppen. Je kan dit gewoon voor je zien als een werkelijk gebeurd verhaal. En dat vind ik toch de grootste kracht van Robin Cook … Hij schrijft verhalen als ware het waar gebeurde verhalen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: