Robin Cook – Sfinx

Gisteren heb ik het boek Sfinx, geschreven door Robin Cook, uitgelezen.

De beschrijving zoals op het boek:

Erica Baron, een jonge Amerikaanse egyptologe, krijgt in een antiekwinkeltje in Caïro een eeuwenoud beeld onder ogen. Het is de beeltenis van farao Seti I, de machtige opvolger van Toetanchamon. Het bevat een geheimzinnige inscriptie, maar voordat ze de kans krijgt deze te bestuderen, wordt het beeld gestolen. Met behulp van enkele lokale ’vrienden’ probeert Erica te achterhalen waar het beeld is gebleven. Ze komt op het spoor van een bende nietsontziende zwarthandelaars. Tegelijkertijd ontdekt ze een oud papyrusrol met een levensgevaarlijke inhoud. Als ze deze openbaar maakt, zullen de gevolgen ervan gruwelijk zijn …

Robin Cook - Sfinx

Robin Cook is echt een hele goede schrijver. Schrijft hij in andere boeken over allerlei medische onderwerpen, in dit boek komt de oudheid en dan met name de oudheden van Egypte aan bod. Het boek is zo spannend en goed lezend geschreven, dat je gaat zitten en het boek in één keer uitleest.

Het verhaal is echt heel erg goed in elkaar gezet. Wie droomt er nou niet van om eeuwenoude schatten te ontdekken? De hoofdpersoon in dit boek gaat dat doen, maar vraag niet hoe. Middels allerlei intriges, levensgevaarlijke situaties en zelfs complete moordpartijen kom zij stap voor stap dichterbij het door haar gestelde doel, alleen weet ze zit niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: