Robin Cook – Fataal

Afgelopen Zaterdag heb ik het boek Fataal, geschreven door Robin Cook, uitgelezen.

De beschrijving zoals op het boek:

Angela en David Wilson zijn dolblij wanneer ze de kans krijgen hun hectische banen in een gigantisch ziekenhuis achter zich te laten. Ze vertrekken naar Vermont, waar ze een nieuw leven beginnen in een idyllisch provinciestadje. Zowel David, chirurg, als Angela, gespecialiseerd in de pathologie, kan aan de slag in het plaatselijke ziekenhuis. Het mooiste van alles is dat het ziekenhuis alle faciliteiten heeft voor de optimale verzorging van hun dochter Nikki, die aan een ernstige aandoening van de luchtwegen lijdt. Het gezin voelt zich al snel thuis in het stadje. Dan doet zich in het ziekenhuis een aantal raadselachtige sterfgevallen voor, die aanvankelijk alleen voor Angela’s nieuwsgierigheid wekken. Maar als er plotseling ook een paar kinderen sterven die aan dezelfde ziekte als Nikki lijden, raken Angela en David in paniek.

Robin Cook - Fataal

Robin Cook is echt DE meester als het gaat om het schrijven van Medische Thrillers. Als je zijn boeken mag geloven, klopt er niet veel van de Amerikaanse gezondheidszorg. Doordat ook in Amerika de gezondheidszorg geconfronteerd wordt met hoge kosten en dus, als gevolg, hele grote bezuinigingen, ontstaan er vaak hele gevaarlijke situaties.

Zoals ook bijvoorbeeld in Fataal beschreven wordt. Als dokter krijg je een financiële bonus als je je patiënten minder en minder lang laat opnemen in het ziekenhuis. Dit kan dus tot gevolg hebben dat patiënten die echt zorg nodig hebben het niet krijgen en dus aan het uitblijven van de zorg kunnen overlijden. Verder bevordert zo een werkwijze ook het contact tussen arts en patiënt niet. De arts is niet meer persoonlijk geïnteresseerd in een patiënt, hij ziet de patiënt alleen maar als een mogelijke afname van zijn bonus. Dit is zo verkeerd! Het is te hopen dat het in Nederland niet zo snel gaat met de gezondheidszorg.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: