The Three Burials of Melquiades Estrada (2005)

Ik heb gisteravond de film The Three Burials of Melquiades Estrada (2005) op tv gezien. In deze film worden de hoofdrollen gespeeld door Tommy Lee Jones als Pete Perkins, Julio Cedillo als Melquiades Estrada, Barry Pepper als Mike Norton, January Jones als Lou Ann Norton, Dwight Yoakam als Belmont, Cecilia Suárez als Rosa en Melissa Leo als Rachel.

Aan de Amerikaans-Mexicaanse grens raakt grenswachter Mike Norton (Barry Pepper) betrokken bij de dood van Melquiades Estrada. Het slachtoffer wordt vlug begraven en in het stadje beschouwt men het incident als afgesloten. Het gaat immers maar om een illegale arbeider. Maar wanneer ranch medewerker Pete Perkins (Tommy Lee Jones), een goede vriend van Estrada, erachter komt wat er met hem is gebeurd gaat hij achter Mike aan. Hij dwingt Mike het lichaam op te graven en samen met het lijk trekken ze naar het Mexicaanse geboortedorp van Estrada om hem daar opnieuw te begraven. De tocht verloopt niet zonder moeilijkheden.
[FilmTotaal.nl]

The Three Burials of Melquiades Estrada (2005)

Als je aan Tommy Lee Jones denkt, denk je toch al snel aan serieuze films als "Double Jeopardy" en "The Fugitive" of "Batman Forever", of aan komische films als "Men In Black" en "Men In Black II", maar toch zeker niet aan een echte western. Dit bewijst maar goed hoe veelzijdig Tommy Lee Jones als acteur is. Bovendien is hij ook een, vind ik, zeer verdienstelijk regisseur. Dit laatste was bij mij nog niet bekend, maar na het zien van "The Three Burials of Melquiades Estrada" weet ik wel dat Tommy Lee Jones ook in regisseren uitblinkt.

Wat kan ik dan nog vertellen over de film zelf? Het verhaal is geplaatst ergens rondom de AmerikaanseMexicaanse grens en begint niet echt als een western, maar meer als een gemiddelde politiefilm. Naarmate het verhaal verder verteld wordt en de hoofdpersoon Pete Perkins aan de tocht gaat beginnen om Melquiades Estrada te begraven in zijn geboortedorp, krijg je echt het ouderwetse western gevoel zoals je dat ook kreeg bij westerns met John Wayne of westerns van Sergio Leone, zoals "Once upon a Time in the West" en "The Good, The Bad & The Ugly". Zeker dat laatste is in mijn ogen zeer knap, want Sergio Leone blijft voor mij toch altijd de grote western regisseur.

De locaties zijn echt perfect gekozen. Door het zien van de beelden waan je je al helemaal in het gebied zelf. De muziek is net zoals bij "Once upon a Time in the West" heel erg mede sfeerbepalend en doet dat dan ook uitstekend. De acteurs zijn zeer goed bezig en het verhaal zit ook goed in elkaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: