Restaurant Hofstede Meerzigt

Afgelopen Zaterdag zijn Danielle ik gaan eten in het restaurant Hofstede Meerzigt, gelegen aan de Zonnenberg te Zoetermeer. Het restaurant is onderdeel van de Engel Groep, dat eigendom is van topkok Herman den Blijker en David Crouwel.

Restaurant Hofstede Meerzigt

Toen wij het restaurant binnen kwamen, was er nog maar één tafeltje bezet. Wij gingen zitten en kregen meteen de vraag wat voor een aperitief wij wilden. Aangezien wij ons 1-jarig huwelijksjubileum gingen vieren, kozen wij voor Champagne. Tezamen met de Champagne werd er een mandje brood bezorgd. Het brood konden we dippen in olijfolie en eventueel konden we de olijfolie nog voorzien van een mengsel van peper en zout. Op een gegeven moment kregen wij de menukaart uitgereikt en kwamen wij tot de conclusie dat kiezen toch best wel moeilijk is, dus kozen wij voor het verrassingsmenu in vijf gangen. De chef zou voor elke gang iets lekkers bedenken en dat maken. Vrij snel daarna kregen wij ook de wijnkaart te zien. Was het kiezen uit het eten al moeilijk, het kiezen uit de wijnen op de wijnkaart was nog veel moeilijker, vandaar dat wij uiteindelijk gekozen hebben voor een wijn arrangement.

Vlak voordat elke gang geserveerd werd, kregen wij ook een glas wijn dan zeer goed paste bij de geserveerde gang. Wat opviel was dat de ober die de wijn kwam brengen, zeer veel af wist van de verschillende wijnen en de streken waar deze verbouwd worden. Het eten was zeer goed. De wijn was zeer smakelijk. Dus uiteindelijk na vijf gangen konden wij nog kiezen uit een dessert of een kaasplankje. Beiden hebben wij gekozen voor een dessert dat daarna met een zeer goed passende dessertwijn geserveerd werd. Na afloop bestelden wij nog thee en een cappuchino dat vergezeld van een aantal lekkere chocolaatjes bezorgd werd.

Al met al is het restaurant Hofstede Meerzigt redelijk chic. De prijzen van de verschillende gerechten zijn stevig, maar dat wordt goed gemaakt door de kwaliteit van de gerechten. Het eten is werkelijk zeer goed te eten. Er is ook een gigantische verzameling wijn waar uit gekozen kan worden om te drinken bij het eten en de wijnen die wij gedronken hebben, smaakten allemaal zeer goed. Zoek je nog een restaurant om een bijzondere gebeurtenis te vieren in stijl? Hofstede Meerzigt is aan te raden!

Eén reactie

  1. Hoi Marco en Danielle, nog gefeliciteerd met jullie eerste huwelijksjaar. Wat is die tijd snel gegaan, zeg! Als ik het verhaal lees over het sjieke restaurant, zou ik er ook graag eens heen willen. Volgens mij is het idd een goeie toko. Tot a.s. vrijdag! Groeten, Ddrk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: