Robin Cook – Risico

Gisteren heb ik het boek Risico, geschreven door Robin Cook, uitgelezen.

De beschrijving zoals op het boek:

Dr. Edward Armstrong staat aan de vooravond van een grootse medische doorbraak: het door hem ontwikkelde geneesmiddel Ultra is een antidepressivum met werkelijk fenomenale therapeutische eigenschappen. Hiermee zal zijn faam als medisch onderzoeker in een klap gevestigd zijn. De dierproeven verliepen vlekkeloos en het enige waar de proefpersonen over klagen, is dat ze gedurende korte tijd aan geheugenverlies lijden – al met al niets alarmerends.

Maar Armstrong staat onder grote druk van zijn geldschieter, die voortdurend dreigt de geldkraan dicht te draaien. Om tijd te winnen besluit hij Ultra op zichzelf te testen en slikt hij zijn eigen wondermiddel. Maar dan merkt zijn geliefde Kimberley Stewart dat hij verandert. Aanvakelijk denkt ze dat de werkdruk hem te veel is geworden. Maar als Armstrong ten prooi valt aan onbeheersbare woedeaanvallen, beginnen bij haar de alarmbell;en te rinkelen.

De overheid besluit een onderzoek in te stellen naar de negatieve berichten over de Ultra-proefpersonen. Kimberley, overtuigd dat ze niets heeft te vrezen van de waarheid, besluit haar medewerking te verlenen. Maar op dat moment kan ze nog niet weten dat zij en Armstrong deze misschien wel eens met hun eigen leven zullen moeten betalen …

Robin Cook - Risico

Dit is al weer het zevende boek dat ik lees dat van de hand is van Robin Cook. Ik blijf er bij … Robin Cook is een hele goede schrijver. De hierboven weergegeven beschrijving zegt al weer genoeg over dit boek. Wat ik gewoon heel knap van Robin Cook vindt, is het feit dat hij met het gemak waar wij mee naar ons werk gaan elke zoveel maanden nieuwe medische thrillers schrijft. De ene nog beter dan de andere.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: