Evita – De Musical

Gisteravond de musical Evita gezien in het Stadstheater in Zoetermeer. In deze musical worden de hoofdrollen gespeeld door Brigitte Heitzer als Evita, Stanley Burleson als Che en Roberto de Groot als Juan Peron.

Evita - De Musical

Dit is weer een heel ander soort musical dan ik gewend was. Er werd bijna niet in gesproken, maar er was gewoon heel veel zang, dans en muziek. Het verhaal wordt ook verteld door een verteller (Stanley Burleson als Che) en dat maakt het ook anders als andere musicals. Het is zelfs zo dat van de bezoekers het een en ander verwacht wordt. Af en toe vraag je je zelf af of Evita wel zo goed was als bekend is geworden. Het verhaal laat zien wat een goede dingen Evita doet, maar Che vertelt hele andere dingen erbij.

Voor Brigitte Heitzer is dit de grote doorbraak bij het Nederlandse publiek nadat ze de zoektocht naar de juiste Evita had gewonnen. Nou is het leuke dat ik heel wat uitzendingen van deze zoektocht bekeken heb en dus best wel benieuwd was naar het musical talent van Brigitte Heitzer. Nou dat zit wel snor hoor, ze kan zingen als de beste. Ze danst alsof het lieve lust is. Ze zet gewoon een hele geloofwaardige Evita neer. Ik ben wel benieuwd wat haar volgende rol zal worden.

Al met al een hele goede musical en een aanrader voor de echte muscial liefhebbers.

2 Reacties

  1. Astrid en ik waren afgelopen donderdag nog in het Evita-museum in Buenos Aires.

    Evita was een indrukwekkende en daadkrachtige persoonlijkheid die veel mensen erg aansprak. Ze kwam als actrice en presidentsvrouw op voor de minderheden in Argentinië, zoals de vrouwen, lageropgeleiden en oorspronkelijke bevolking. Evita was onder de bevolking daarom mateloos populair maar had ook flink wat vijanden in de gevestigde orde.

    Uiteindelijk is ze op 33-jarige leeftijd in 1952 gestorven aan de gevolgen van kanker. In het museum zie je een indrukwekkende video van ellenlange rijen rouwende mensen, zoals dat daarna alleen nog bij Diana is gebeurt. Haar lichaam werd 22 jaar lang in het buitenland begraven en mocht pas in 1973 in Argentinië worden begraven, toen haar man opnieuw president werd. Ze ligt op de begraafplaats van Recoleta in het graf van haar familie, de Duartes. Het wordt nog steeds door veel toeristen bezocht.

    In 1976 kwam generaal Videla aan de macht als bruut dictator. Dat duurde tot 1981 en was ook de tijd dat de vader van Máxima staatssecretaris van Landbouw was. Videla leeft nu nog steeds maar is nog nooit vervolgd voor zijn wandaden.

  2. Is toch wel leuk om te lezen.

    Ga je op vakantie naar Argentinië, ga je in Buenos Aires naar het Evita-museum en kom je terug met een boel achtergrond feiten over Evita.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: