Huwelijksreis in Borneo (Deel 2)

Zoals jullie wel zullen weten, zijn Danielle en ik afgelopen Donderdag 6 September 2007 getrouwd. Onze huwelijksreis ging met een natuur & cultuurreis, georganiseerd door SNP, naar het Maleisische deel van Borneo. Ik zal hieronder per dag het programma vermelden dat SNP ons gegeven had. Waar nodig voeg ik nog foto’s toe.

Dag 7
’s-Ochtends met de boot naar de mangrove rond Sepilok gevaren. Na ongeveer vier uur wandeling aangekomen bij het Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre. ’s-Middags op het speciaal daarvoor gemaakte platform het voederen van de orang oetans gezien.

Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre

Dag 8
’s-Ochtends nog een keer wezen kijken bij het voederen van de oerang oetans. In de loop van de ochtend doorgereisd, met behulp van een boot over de Kinabatangan, naar het Sukau Rainforest Lodge. ’s-Avonds op zoek gegaan naar neusapen, krokodillen, oerang oetans, neushoornvogels, slangenhalsvogels, ijsvogels, varanen, wilde varkens, makaken, otters en nog veel meer dieren.

Dag 9
’s-Ochtends op zoek gegaan naar dieren op het Oxbow Lake en een kudde Aziatische Dwerg Olifanten gevonden langs de Kinabatangan. ’s-Middags bij een Maleisier thuis thee gedronken en hapjes gegeten. Daarna voor het Wereld Natuur Fonds een aantal bomen geplant om de jungle sneller te laten groeien.

Olifanten bij de Kinabatangan

Dag 10
Vandaag is een reisdag. Met een boot en een hele lange bustocht gaan we naar Danum Valley en verblijven in de enige lodge in dit inmens grootte stuk regenwoud.

Dag 11
De Danum Valley is één van de laatste stukken primair laaglandregenwoud in Sabah. ’s-Ochtends een leuke wandeling met aansluitend een boomtoppenwandeling gedaan. ’s-Middags gewandeld naar een eeuwenoude begraafplaats in de rotsen.

Boomtoppenwandeling in Danum Valley

Dag 12
Vandaag is weer een reisdag. Een stuk met de bus, een stuk met het vliegtuig en het laatste stuk met de bus naar het Beringgis Beach Resort.

Bekijk het Fotoalbum

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: