Blue Man Group

Gisteravond met Danielle, Diederik, Astrid, Leontine en Margriet naar Blue Man Group in de Theater Fabriek te Amsterdam geweest.

Blue Man Group

De officiële website

Het is heel moeilijk te beschrijven wat er in deze voorstelling allemaal voorbij kwam, maar ik ga het toch proberen.

Het is veel muziek. Het begint al met een vierkoppige band. Een persoon speelt basgitaar, een persoon speelt gewoon gitaar, een persoon speelt drums en de laatste persoon speelt percussie. De muziek die door deze groep gespeeld wordt is een mix van Rock ‘N’ Roll, Heavy Metal en Hardrock. Ik vond deze muziek super. Blue Man Group zelf, drie man, spelen op allerlei soorten instrumenten muziek. Vanaf lege oliedrums, via digitale xylofoons en pvc pijpen tot een hele grote gong-achtige drum toe.

Naast de muziek is veel ruimte ingeruimd voor theater in de grootste zin van het woord. Acts met balletjes die gegooid worden en gevangen worden met de mond en daarna uitgespoten worden op een doek. Acts met iemand uit het publiek die dan als een gast aan tafel mee moet doen met de groep. Acts met heel veel gerecycleerd papier. Te veel om op te noemen.

Juist de combinatie van het alles maakt Blue Man Group tot een hele heftige, niet te vergeten ervaring. Dit is echt een aanrader voor grotere groepen. Op de Nederlandse website staan ook mogelijkheden om met collega’s van het werk te gaan via een speciaal pakket.

Na de voorstelling, op de zogenaamde after party, hebben wij nog een foto kunnen maken met een lid van de Blue Man Group, zie hieronder.

Wij met een Blue Man

2 Reacties

 1. Zeg, wat doet die smurf daar naast m’n vriendinnetje? Verder trouwens inderdaad een superleuke avond gehad, samen met jullie bij die blauwe mannen.

  Groeten en tot snel,
  Ddrk

 2. Geweldige ervaring, iedere keer weer.

  Smurf is trouwens wel een verboden woord voor een Blue Man hoor.

  greetz,
  Hans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: