Staatsopera Tatarstan – Il Trovatore

Gisteravond in het Stadstheater te Gemeente Zoetermeer de opera Il Trovatore (geproduceerd door VDB Theaterproducties B.V.) beleefd.

Staatsopera Tatarstan - Il Trovatore

Het zigeunerkoor, het nonnenkoor, de serenade van Manrico en de hartverscheurende aria’s van de mezzo Azuchena. Verdi’s Il Trovatore is één van zijn populairste opera’s. Al tijdens zijn leven werd het drama wereldwijd met groot succes opgevoerd. De prachtige ensemblestukken, de moeilijke soli voor mezzo maar ook de belcanto aria’s voor de tenor maken het stuk zeer geliefd. Het drama vertelt de strijd tussen twee rivalen die elkaar, zowel in de politiek als in de liefde voor dezelfde vrouw, bestrijden.

Sinds ik vorig jaar "Die Zauberflöte" gezien heb, moet ik zeggen dat ik toch wel een beetje een Opera fan geworden ben. Ook deze opera is geweldig. Hele mooie muziek, een heel gaaf decor en hele stoere kostuums. Als je maar een beetje Opera fan bent, zul je deze opera moeten zien.

Advertenties

Eén reactie

  1. […] die wij gezien hebben die uitgevoerd is door Staatsopera van Tatarstan. Hiervoor hadden wij ook al Il Trovatore, Nabucco en Lucia di Lammermoor gezien. Met Rigoletto bewijst Staatsopera van Tatarstan dat ze erg […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: