Carlos Ruiz Zafón – De schaduw van de wind

Vandaag het boek De schaduw van de wind (geschreven door Carlos Ruiz Zafón) uitgelezen.

De beschrijving zoals op het boek:
In het oude centrum van Barcelona ligt het Kerkhof der Vergeten Boeken. Hoofdpersoon Daniel Sempere wrodt door zijn vader, weduwnaar en boekhandelaar, meegenomen naar deze geheimzinnige, verborgen wereld van verhalen.
Vanaf dat moment neemt Daniels leven een wending die hij niet had kunnen voorzien. Hij mag een boek uitzoeken en kiest De schaduw van de wind, geschreven door een zekere Juliën Carax. Het boek laat hem niet meer los, ook al schudt de wereld tijdens het grauwe Franco-regime om hem heen op zijn grondvesten. Hij wil alles weten over het boek en de schrijver. En merkwaardigerwijs lijken alle mensen die hij ontmoet, ook de vrouwen op wie hij verliefd wordt, deel uit te maken van het grote spel waarvan het boek het middelpunt vormt.

Carlos Ruiz Zafón - De schaduw van de wind

Ik dacht toen ik aan dit boek begon : “Even een boek lezen!”. Nou dat is toch wel iets anders gelopen. Het boek laat je niet meer los, eigenlijk wil je het in één keer uitlezen, terwijl je verstand toch zegt dat je het af en toe even moet neerleggen. Het verhaal is fantastisch bedacht en nog beter uitgewerkt. Pas in de laatste hoofdstukken vallen alle stukjes van de denkbeeldige puzzel op zijn plaats. Ik kan alleen maar zeggen dat je dit boek gewoon gelezen moet hebben.

Kijk maar naar de recensies die het al gehad heeft:

  • Een geweldige, romantische leeservaring – Stephen King
  • Een bestseller ala Gaudi – Trouw
  • Dit is een labyrintisch boek, krachtig, intelligent en fantasierijk – La Vanguardia
  • Belofte uit Barcelona – Het Nieuwsblad
  • Je laat alles liggen en leest de hele nacht door – Joschka Fischer (Duitse oud-minister van Buitenlandse Zaken, voormalig boekhandelaar)
  • Zafón laat je naar adem happen – Boek

Voor iedereen die nog twijfelt, moet je maar eens op onderstaande link klikken om te zien wat andere mensen van dit boek denken:
Zoek met Google naar dit boek

Advertenties

2 Reacties

  1. […] in de voorgaande twee. In "De gevangene van de hemel" komen de verhaallijnen van "De schaduw van de wind" en "Het spel van de engel" samen en leiden naar het mysterie dat zich schuilhoudt […]

  2. […] Carlos Ruiz Zaf&oactue;n – De gevangene van de hemel « Marco’s Weblog op Carlos Ruiz Zafón – De schaduw van de wind […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: